LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Resepti

Maa-artisokkakeitto

Jaana Kankaanpää
Kermaisen pehmeän maa-artisokkakeiton viimeistelee paahdettu siemensekoitus ja tuore timjami.

Maa-artisokkakeitto

6 annostaAinekset
  • 500 g maa-artisokkaa
  • 2 (200 g) jauhoista perunaa
  • 1 (150 g) purjo
  • 1 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ripaus valkopippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl kuohukermaa
Pinnalle
  • timjamia
  • 1 1/2 dl siemensekoitusta
Valmistusohje

Pese ja kuori maa-artisokat. Halkaise ja pese purjo. Käytä purjosta vain valkoinen osa, jos haluat keiton olevan vaaleaa. Paloittele ainekset kattilaan ja keitä kypsiksi kasvisliemessä.

Soseuta tehosekoittimella tai monitoimikoneella. Kaada takaisin kattilaan. Lisää ripaus valkopippuria, suola sekä puolet kermasta. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää loppu kerma vaahdoksi vatkattuna.

Paahda siemensekoitus kuivalla pannulla. Ripota pinnalle timjamia ja siemensekoitusta. Tarjoa alkukeittona sämpylän tai patongin kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit