Resepti

Tortilla española, espanjalainen perunamunakas

Sanne Katainen
Tortillaa nautitaan sellaisenaan lounaalla, pieninä paloina tapaksena, leivän välissä eväänä tai illallisena salaatin kera. Chorizo antaa munakkaalle ruokaisuutta.

Tortilla española, espanjalainen perunamunakas

4 annostaAinekset
  • noin 400 g perunaa keitettynä ja kuorittuna
  • 1 iso sipuli
  • 3—4 valkosipulinkynttä
  • 100 g chorizomakkaraa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 4 kananmunaa
  • 4 rkl vettä tai kermaa
Koristeeksi
  • tuoretta yrttiä, persiljaa tai rosmariinia
Valmistusohje

Viipaloi perunat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori makkara ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Kuumenna uuninkestävässä pienehkössä paistinpannussa öljy ja kuullota siinä ensin sipulisilppu. Lisää perunaviipaleet ja ripottele päälle mausteet. Kääntele perunaviipaleita, jotta ne saavat hieman väriä. Sekoita mukaan makkaraviipaleet.

Riko munat kulhoon, lisää vesi ja sekoita rakenne rikki. Kaada seos pannulle tasaisesti. Nosta vuoka uuniin 200 asteeseen ja anna hyytyä ja saada pintaansa väriä, noin 15 minuuttia.

Kumoa halutessasi kauniisti ruskistunut ja hyytynyt munakas tarjolle tai tarjoile se suoraan pannusta ja koristele yrtein.

Munakkaan voit tarjota jäähtyneenä ja paloiteltuna myös tapaslautasen osana.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit