Resepti

Friteeratut mustekalarenkaat

Sanne Katainen
Mustekalat kuuluvat tärkeänä osana espanjalaisiin merenherkkuihin.

Friteeratut mustekalarenkaat

4 annostaAinekset
  • 200 g mustakalarenkaita (raaka ja pakaste)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1/8 tl chilipippuria
  • (1/8 tl sokeria)
  • öljyä
Valmistusohje

Ota jäiset mustekalat sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Mittaa jauhot ja mausteet paperipussiin.

Painele mustekalat talouspaperilla. Pane muutama rengas pussiin, ravistele ja nosta leikkuulaudalle odottamaan. Tee näin kaikille mustekaloille.

Kuumenna öljy paistinpannussa (noin 3 cm kerros) kuumaksi (noin 180-asteiseksi).

Kypsennä leivitetyt mustekalat öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi. Valuta renkaat talouspaperin päällä.

Tarjoa mustekalat heti paprikakastikkeen tai aiolin ja sitruunalohkojen kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit