Resepti

Churros, espanjalaiset munkkitangot

Sanne Katainen
Öljyssä uppopaistettu ja mausteisessa sokerissa kieritelty leivonnainen kastellaan paksuun, suklaasta valmistettuun kaakaoon. Churroja syödään tavallisesti aamiaiseksi, mutta maistuvat ne jälkiruokanakin.

Churros, espanjalaiset munkkitangot

6 annostaAinekset
  • 2 ½ dl vettä
  • 100 g voita
  • ½ tl suolaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • Uppopaistoon
  • ½ l öljyä
  • Päälle
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl vaniljasokeria
Valmistusohje

Mittaa kattilaan vesi, rasva ja suola. Kiehauta.

Lisää jauhot kerralla ja sekoita rivakasti, kunnes taikinasta syntyy pallo. Nosta taikina jäähtymään.

Lisää kädenlämpöiseen taikinaan munat yksitellen, voimakkaasti vatkaten (mieluiten sähkövatkaimella). Sekoita taikina tasaiseksi.

Lusikoi taikina tukevan pakastepussin yhteen kulmaan.

Kuumenna öljy laakeassa kattilassa. Öljy on sopivan kuumaa (180 astetta), kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa poreilla reippaasti.

Leikkaa muovipussista kulma pois. Pursota taikinasta varovasti tankoja tai "hevosenkenkiä" kuumaan öljyyn. Leikkaa taikina poikki saksilla. Paista muutama churro aina kerrallaan kauniin vaaleanruskeiksi molemmin puolin.

Nosta leivonnaiset reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

Kääntele churrot kanelilla ja vaniljasokerilla maustetussa sokerissa.

Nauti herkut vahvaan suklaakaakaoon dipaten.

Vinkki! Kokeile maustaa taikina luomuappelsiinin raastetulla kuorella.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit