Resepti

Peuran suikalepaistia yrtti-kermakastikkeessa

Kimmo Haimi
Puolukkahillo ja keitetyt ­juurekset höystävät syksyistä peuran ­suikalepaistia.

Peuran suikalepaistia yrtti-kermakastikkeessa

4-6 hengelleAinekset
  • 700 g peuran paistia tai fileetä
  • 1 sipuli
  • voita
  • vettä
  • 1 yrtti- tai lihaliemikuutio
  • 1–2 rkl yrttisekoitusta (esim. ­Provence-mix)
  • reilu 1 tl lipstikkaa tuoreena tai kuivattuna
  • 5 laakerinlehteä
  • 1–2 rkl riistafondia
  • 2 tl mustapippuria tai pippuri­sekoitusta
  • suolaa, yrttisuolaa
  • 4 dl ruokakermaa
  • 1 tl timjamia
  • persiljaa
Valmistusohje

Leikkaa liha suikaleiksi.

Pilko sipuli. Laita kattilaan voita ja kuullota sipuli kevyesti. Lisää muutama desi vettä ja mausteet, yrttimaustetta ja fondia tässä vaiheessa 1 rkl. Anna kiehahtaa.

Paista liha pannulla voissa parissa kolmessa erässä. Mausta kevyesti suolalla tai yrttisuolalla. Kaada paistetut lihat pannulta mausteliemeen. Kun kaikki lihat ovat kattilassa, lisää vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Hauduttele miedolla lämmöllä lihan mureudesta riippuen 1–2 tuntia.

Kun liha on pehmeää, lisää kerma. Kiehauta ja tarkista maku, lisää tarvittaessa yrttejä (saa maistua reilusti yrttiseltä), fondia, yrttisuolaa, suolaa. Halutessasi voit suurustaa kastiketta hieman esimerkiksi maizenalla. Lopuksi lisää timjami ja ripottele tarjolle nostettaessa persiljaa pinnalle.

Tarjoa perunan tai pastan, lämpimien kasvisten ja puolukkahillon kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit