Resepti

Tattikeitto

Kimmo Haimi
Tattikeiton sattumina ovat rapeiksi paistetut tattikuutiot.

Tattikeitto

4 hengelleAinekset
  • 350 g herkkutatteja (neste haihdutettu pannulla)
  • ½ l kasvislientä
  • 6 dl ruokakermaa
  • 1–2 rkl sherryä (puolikuivaa) tai sitruunamehua
  • noin 2 tl yrttisuolaa
  • 1–2 rkl kantarellifondia
  • valkopippuria
  • ripaus muskottia
  • suolaa
  • voita, öljyä
Valmistusohje

Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Ota 250 g tatteja ja laita liemeen kiehumaan hiljalleen noin 15 minuutiksi.

Soseuta ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää sherry ja ruokakerma, kiehauta.

Jos käytät sitruunamehua, lisää se vasta kiehauttamisen jälkeen.

Lisää mausteita vähitellen välillä maistellen.

Paista loput tattikuutiot (100g) pannulla reilussa voi-öljyseoksessa. Kaada rasva pois ja imeytä liika rasva talouspaperiin. Kuivaa pannu ja pyöräytä kuutiot vielä pannulla, mausta ripauksella suolaa tai yrttisuolaa.

Lisää paistetut kuutiot keittoon krutonkien tavoin.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit