Resepti

Fasaania Wallenbergin tapaan

Kimmo Haimi
Rasvattomasta fasaaninlihasta saa meheviä pihvejä valmistamalla ne Wallenbergin tapaan.

Fasaania Wallenbergin tapaan

4 hengelleAinekset
  • 4 fasaanin rintafileetä (noin 450 g)
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1,5 tl suolaa
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 0,5 tl mustapippuria
  • (0,5 tl cayennenpippuria tai chiliä)
  • 1 tl meiramia
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 dl täyteläistä kuohukermaa (double cream) tai tavallista ­kuohukermaa
  • voita paistamiseen
  • korppujauhoja tai 3–4 viipaletta hienoksi murustettua vaaleaa leipää
Valmistusohje

Lihan, munien ja kerman tulee olla kylmiä, ainekset pysyvät näin paremmin koossa.

Jauha liha hienoksi lihamyllyllä. Vaihtoehtoisesti voit tehdä taikinan monitoimikoneen leikkuuterällä. Sekoita jauhelihan joukkoon keltuaiset ja mausteet sähkövatkaimella (monitoimikoneella: laita puolitetut fileet, mausteet ja keltuaiset ja sekoita karkeaksi massaksi). Lisää kerma vähitellen koko ajan vatkaten. Laita taikina jääkaappiin jäähtymään ja maustumaan.

Muotoile taikinasta öljytyin käsin 6–8 pihviä ja leivitä hyvin korppujauhoilla tai leivän muruilla. Paista pihvejä runsaassa voissa keskilämpöisellä pannulla noin kolme minuuttia per puoli, kunnes pihvit ovat saaneet kauniin värin. Laita pihvit vielä uunivuokaan ja 125-asteiseen uuniin 10–15 minuutiksi.

Tarjoile esimerkiksi perunamuusin, kiehautettujen herneiden sekä sitruunalohkojen kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit