Resepti

Jauhelihakastike

Jaana Kankaanpää
Paahdetut tomaatin puolikkaat piristävät pastan kera tarjottavan jauhelihakastikeannoksen.

Jauhelihakastike

4 annostaAinekset
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 rkl voita
  • 1 (200 g) iso sipuli
  • 1–2 valkosipulin kynttä
  • 2 (200 g) porkkanaa
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvis- tai lihaliemikuutio
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1/2 prk (á 250 g) Koskenlaskija ruokaa
  • (suolaa)
Tarjoiluun
  • spagettia
  • minitomaatteja
  • ruohosipulisilppua
Valmistusohje

Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit kevyesti voissa. Lisää pannulle karkeaksi raastetut porkkanat. Anna hautua hetken aikaa. Lisää vesi, liemikuutio ja pippuri.

Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Lisää sulatejuusto ja kuumenna. Lisää tarvittaessa suolaa kastikkeeseen.

Tarjoa spagetin kanssa. Lisää annokseen halkaistuja minitomaatteja, jotka on paahdettu kuumalla paistinpannulla pilkukkaiksi. Ripottele lopuksi pinnalle ruohosipulisilppua.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit