Resepti

Pähkinäiset karpalotoffeet

Sanne Katainen
Vaaleat toffeepalat saavat mukavaa makulisää kuivatuista karpaloista ja suolapähkinöistä.

Pähkinäiset karpalotoffeet

16 palaaAinekset
  • 1 prk (2 dl) vispikermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • ½ dl kuivattuja karpaloita pilkottuna
  • ½ dl suolapähkinöitä rouhittuna
  • 1 rkl voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl piparkakkumausteseosta
Valmistusohje

Mittaa kerma ja sokerit pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, ja keitä seosta 10–15 minuuttia välillä sekoitellen.

Testaa kinuskin rakenne tipauttamalla seosta kylmällä vedellä täytettyyn juomalasiin. Jos tippa jähmettyy palloksi, kinuski on valmista. Jos se leviää lasin pohjalle, jatka keittämistä.

Kun kinuski on valmista, sekoita joukkoon rouhitut karpalot ja pähkinät sekä voi, vaniljasokeri ja piparkakkumauste.

Kaada toffeeseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 15 x 15 cm). Nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa levy paloiksi ja paketoi kauniisti lahjaksi.

Vinkki

Kostuta leivinpaperi vedellä ja pehmitä sitä rypistelemällä, niin paperilla on helpompi vuorata vuoka.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit