Resepti

Hopeatoffeetangot

Sanne Katainen
Nostalgiset hopeatoffeetangot ovat ihanan sitkeitä ja tahmeita, ja ne onnistuvat ihan kotikonstein.

Hopeatoffeetangot

Nostalgiset hopeatoffeetangot ovat ihanan sitkeitä ja tahmeita, ja ne onnistuvat ihan kotikonstein. Ei tarvita edes mitään eksoottisia aineksia – kaupan lakritsikastike riittää.

20 kplAinekset
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 1 ¼ dl lakritsikastiketta (esimerkiksi Pirkka)
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 1 dl vispikermaa
Valmistusohje

Mittaa kaikki ainekset paksupohjaiseen pinnoitettuun kattilaan ja sekoita.

Kuumenna seos ja keitä välillä sekoitellen, kunnes massa on lämpömittarilla mitattuna 120-asteista. Tai tee pehmeän pallon koe: Pudota tippa toffeeseosta kylmällä vedellä täytettyyn juomalasiin. Jos tippa jähmettyy palloksi, toffee on valmista. Jos se leviää lasin pohjalle, jatka keittämistä.

Kumoa toffeemassa rypsiöljyllä kevyesti voidellulle leivinpaperille uunipellin päälle ja muotoile se nuolijaa apuna käyttäen noin 20 x 30 cm kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

Siirrä toffeelevy viileään kovettumaan puoleksi tunniksi. Leikkaa levy öljytyllä veitsellä 20 tangoksi.

Kääri toffeetangot muovikelmuun tai sellofaaniin, niin ne eivät tartu toisiinsa kiinni. Säilytä huoneenlämmössä.

Vinkki

Toffeemassa on venyvää ja sitkeää. Sen työstäminen helpottuu, kun työvälineet öljyää. Astioista toffeejämät irtoavat helpoimmin kylmässä vedessä liottamalla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit