Resepti

Savuporohalko

Jaana Kankaanpää
Savuporolta maistuva suolainen kääretorttu on jouluhalko pohjoisen tapaan.

Savuporohalko

12–14 viipalettaAinekset
  • 12 isoa ruispaahtoleipäviipaletta
  • Kostutus
  • 1 dl maitoa
  • Täyte
  • 1 rasia (200 g) ruohosipulituorejuustoa
  • 1/2 rasiaa (à 200 g) mustapippurituorejuustoa
  • 2 dl turkkilaista jugurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 100 g savupororouhetta
  • 1 ruukku persiljaa
  • Pinnalle
  • 1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1/2 rasiaa mustapippurituorejuustoa
  • 1 dl turkkilaista jugurttia
  • savuporoa
Valmistusohje

Tee kahdesta osittain päällekkäin asetetusta leivinpaperista alusta, 55 x 45 cm. Leikkaa leipäviipaleista paksuimmat reunat pois. Aseta viipaleet vierekkäin 4 x 3 palan pohjaksi leivinpaperi päälle. Ota keskimmäisestä rivistä yksi pala ja leikkaa puoliksi. Laita palat rivin päätyihin. Siirrä toisia paloja hiukan keskemmälle. Näin syntyy tiiliseinämäinen alusta, jota on helpompi käsitellä. Kostuta levy.

Hienonna persilja. Vatkaa tuorejuustot ja jugurtti sekaisin. Lisää joukkoon savupororouhe sekä sitruunamehu. Levitä pohjalle. Ripota päälle persiljasilppu. Kierrä papereiden avulla tiiviiksi rullaksi. Nosta paketti muovipussiin ja anna vetäytyä seuraavaan päivään.

Vatkaa kuorrutusta varten tuorejuustot ja jugurtti sekaisin. Kuorruta ja koristele. Voit leikata rullan valmiiksi viipaleiksi. Jos kakku on kokonainen, varaa kakkulapion lisäksi vadille terävä veitsi.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit