Porkkana-lohilaatikko - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Porkkana-lohilaatikko

Jaana Kankaanpää
Kun porkkanalaatikkoon lisätään kalaa, saadaan maukas laatikkoruoka vaikkapa kinkuttomaan ateriaan.

Porkkana-lohilaatikko

8–10 annostaAinekset
  • 500 g kirjolohta
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • vettä
  • 1 kg porkkanoita
  • 3 sipulia
  • 11/2 dl riisiä tai rikottuja ohrasuurimoita
  • 2 munaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl roseepippuria
  • 1/2 rkl suolaa
Pinnalle
  • 20 g voita
  • 1 rkl korppujauhoja
  • muutama roseepippuri
Valmistusohje

Keitä kirjolohi kypsäksi suolalla ja pippurilla maustetussa vesitilkassa. Poista ruodot ja hienonna haarukalla. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipuli. Keitä kypsiksi.

Ota keitinvesi talteen ja kypsennä siinä riisit tai ohrasuurimot. Soseuta kasvikset. Sekoita kaikki ainekset keskenään, roseepippuri murskattuna. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Tasoita pinta ja painele pintaan lusikalla koristekuvio. Ripottele pinnalle korppujauhoja sekä laita muutama voinokare. Ripottele pinnalle vielä rouhittua roseepippuria. Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Vinkki

Voit valmistaa pelkän porkkanalaatikon jättämällä kalan pois.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit