Resepti

Paahdetut punajuuret

Jaana Kankaanpää
Punajuuri-homejuustosalaatti maistuu sienimoussen kera vaikka joulupöydän alkupalana.

Paahdetut punajuuret

6–8 annostaAinekset
  • 5 (700 g) punajuurta
  • 50 g voita
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1/2 tl rosmariinia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl balsamietikkaa tai sitruunamehua
  • 1 rkl hunajaa
  • 100 g sinihomejuustoa
Pinnalle
  • tuoretta rosmariinia
Valmistusohje

Kuori ja lohko punajuuret. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon punajuuret ja kaikki mausteet. Kuumenna ja sekoita, että punajuuret maustuvat tasaisesti. Kaada uuninkestävään vuokaan. Paahda uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Sekoita välillä. Kokeile kypsyys terävällä veitsellä.

Tee homejuustosta reilun kokoisia muruja ja sekoita punajuurilohkojen kanssa. Ripottele pinnalle rosmariinin neulasia. Voit tarjota punajuuret lämpiminä tai kylminä sienisalaattimoussen kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit