Resepti

Särkimousserulla

Sanne Katainen
Särkitäytteisen munakasrullan voit tarjota kylmänä tai hieman lämmitettynä.

Särkimousserulla

16 viipalettaAinekset
  • 5 kananmunaa
  • 5 dl maitoa
  • ¾ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • ½ ruukkua tilliä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
Täyte
  • 1 prk (275/145 g) särkisäilykettä (Järkisärki, luomu ja valkosipuli)
  • 1 prk (150 g) piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • ½ (luomu)sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje

Riko munat kulhoon. Lisää maito, mausteet ja hienonnettu tilli. Vatkaa mukaan jauho-leivinjauheseos.

Päällystä korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla. Kaada seos tasaiseksi kerrokseksi pellille.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Valmista paistamisen aikana täyte. Valuta kaloista liemi. Hienonna särjet haarukalla. Sekoita kalat tuorejuustoon ja notkista ranskankermalla. Mausta.

Kumoa kypsä munakaslevy toiselle leivinpaperille. Anna jäähtyä.

Levitä päälle täyte. Kääri levy rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Jätä saumapuoli alaspäin. Anna rullan tekeytyä viileässä ennen viipalointia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit