Resepti

Itämainen lohikranssi

Sanne Katainen
Graavilohi saa uuden elämän, kun asettelet viipaleet kranssin muotoon ja valelet päälle itämaisen marinadin.

Itämainen lohikranssi

noin 6 annostaAinekset
  • noin 300 g graavattua lohta viipaleina
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 limetti
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl inkiväärinjuurta raastettuna
  • ½ ruukkua korianteria
  • punamangoldin lehtiä
  • ½ dl paahdettuja seesaminsiemeniä
Valmistusohje

Levitä kalaviipaleet ruusukkeina tarjoiluvadille kranssin muotoon.

Halkaise huuhdeltu chili, poista siemenet ja hienonna malto.

Raasta pestystä limetistä puolet kuoresta. Purista koko hedelmästä mehu.

Sekoita chilisilppu, limettikuori ja -mehu, hunaja ja inkivääriraaste keskenään. Kaada seos tasaisesti kalaviipaleiden päälle. Peitä vati ja nosta kylmään odottamaan tarjoilua.

Koristele kalavati korianterilla, punamangoldinlehdillä ja kuivalla pannulla paahdetuilla seesaminsiemenillä ennen tarjoilua.

Vinkki! Kokeile samaa marinadia graavisiialle.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit