Punajuuri-piparjuuri-­rosmariinilaatikko - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Punajuuri-piparjuuri-­rosmariinilaatikko

Sanne Katainen
Punajuurilaatikko maustetaan piparjuurella ja rosmariinilla. Porkkanalaatikko terästyy inkiväärillä ja kurkumalla.

Punajuuri-piparjuuri-­rosmariinilaatikko

lisuke 5 hengelleAinekset
  • 3 sipulia silputtuna
  • 4 punajuurta raastettuna
  • pala piparjuurta raastettuna
  • voi, suola, pippuri, rosmariini, anis
  • 1 kpl aitoa fetajuustoa
  • 1 ½ dl ruokakermaa/kaurakermaa
  • 2 dl keitettyä kvinoaa
Valmistusohje

Herätä mausteet paistinpannulla voissa, paista sipulisilppu pehmeäksi, heitä joukkoon punajuuriraaste ja hämmentele kerman ja puolikkaan fetan kanssa noin puolisen tuntia.

Lisää seokseen keitetty kvinoa sekä piparjuuriraaste. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa/piparjuurta/rosmariinia.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, murskaa pinnalle loppu fetajuusto ja peittele laatikko tuoreilla rosmariinin oksilla. Paista uunissa 200 asteessa 30–40 minuuttia.

Vinkki: Punajuuren pakastaminen yön yli antaa erityisen makeuden laatikolle.

Ohje: Tuuli Lovén

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit