Resepti

Blinipannari

Sanne Katainen
Blinipannarin voi täyttää omilla lempitäytteillä, ja siihen sopivat myös viimeiset joulukinkun rippeet.

Blinipannari

noin 16 annostaAinekset
  • 7 dl maitoa
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • ½ pkt (à 50 g) hiivaa
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 3 munaa
  • 25 g voita
  • Päälle
  • 2 tlk (240 g) smetanaa
  • 1–2 rkl piparjuuritahnaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 300 g suolalihaa, palvattua hirvenlihaa tai kylmäsavustettua peuraa
  • 1 paprika kuutioituna
  • ½ kurkku kuutioituna
  • ½ ruukkua persiljaa tai 2 kevätsipulia
Valmistusohje

Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita joukkoon jauhot ja suola. Peitä kulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin tunti.

Sekoita kohonneeseen taikinaan muna ja sulatettu, jäähdytetty voi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täytettä varten sekoita smetanaan piparjuuritahna, suola ja pippuri. Suikaloi tai leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Poista paprikasta kanta, siemenkota ja siemenet. Kuutioi paprika ja kurkku pieniksi paloiksi.

Levitä jäähtyneelle blinipannarille smetana ja ripottele päälle liha-, paprika- ja kurkkukuutiot. Viimeistele hienonnetulla persiljalla tai kevätsipulilla. Leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi ennen tarjoamista.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit