Katkarapu-savukalakiinankaalit - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Katkarapu-savukalakiinankaalit

Sanne Katainen
Jos et löydä kaupasta violettia kiinankaalia, voit mainiosti käyttää tuttua vaaleaa kiinankaalia tai Cosmopolitan-salaattia.

Katkarapu-savukalakiinankaalit

noin 8 annostaAinekset
  • 1 tlk (noin 150 g) savustettuja muikkuja, kilohaileja tai särkeä
  • 1 ps (180 g) katkarapuja
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • ¼ tl mustapippuria
  • ½ dl tilliä hienonnettuna
  • (suolaa)
  • 1 tl rosépippuria
Lisäksi
  • noin 10 pienehköä kiinankaalinlehteä
Valmistusohje

Valuta savukalasta öljy. Valuta sulaneet katkaravut.

Hienonna savukalat esimerkiksi haarukalla. Sekoita kalat, katkaravut ja ranskankerma keskenään. Mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja hienonnetulla tillillä. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Irrota kiinankaalista pieniä sisälehtiä ja leikkaa niistä tarvittaessa ruotia matalammaksi. Nosta lehtikupit tarjoiluastialle ja lusikoi savukalatahna kuppeihin. Koristele rosépippurilla ja tarjoa muutaman tunnin kuluessa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit