Resepti

Sianlihakastike

Jaana Kankaanpää
Vanhanajan sianlihakastike eli läskisoosi maistuu tammikuussa keitettyjen perunoiden kera.

Sianlihakastike

5 annostaAinekset
  • 500 g porsaan kylkiviipaleita
  • 1 iso sipuli
  • 1 tl suolaa
  • 10 mustapippuria
  • 10 valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 6 dl kiehuvaa vettä
  • 25 g voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje

Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi tai kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli. Kun liha on hetken lämminnyt huoneenlämmössä, niin ruskista se hitaasti pannulla. Ruskista myös sipulikuutiot. Siirrä liha ja sipuli kattilaan. Lisää mausteet.

Sulata voi pannulla ja anna hiukan ruskistua. Lisää jauhot pannulle ja ruskista koko ajan sekoittaen. Lisää pannulle kiehuvaa vettä ja sekoita samalla huolellisesti seosta kierrevatkaimella. Kaada seos kattilaan ja anna hautua kannella peitettynä tunnin verran. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit