Maustepippurinen seljanka - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Resepti

Maustepippurinen seljanka

Jaana Kankaanpää
Maustepippurilla maustettu seljanka syntyy vaikkapa talven onkikaloista.

Maustepippurinen seljanka

5 annostaAinekset
  • Kalaliemi
  • kilo pikkukaloja tai isojen kalojen ruotoja
  • noin 2 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 20 maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 sipulia
  • Keittoon
  • 1 iso porkkana
  • 100 g palsternakkaa
  • 8 (500 g) perunaa
  • noin 500 g ruodotonta, nahatonta kalafileetä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 maustekurkku
  • tilliä
Valmistusohje

Kaada esikäsitellyille kaloille kylmä vesi ja kuumenna lientä. Kuori vaahto. Kun sitä ei enää muodostu, lisää mausteet sekä pilkotut sipulit. Keitä lientä hiljalleen noin puoli tuntia.

Siivilöi liemi ja lisää siihen viipaloitu porkkana, paloiteltu palsternakka sekä perunalohkot. Keitä puolikypsäksi. Lisää kala palona ja kypsennä. Mausta keitto tomaattipyreellä, maustekurkkukuutiolla sekä tillisilpulla. Kuumenna ja tarjoa ruisleivän kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit