Resepti

Sitruunakahvikakku

Kari Salonen
Sitruunakakku on raikas murokakku.

Sitruunakahvikakku

Ainekset
  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,2 dl sitruunamehua
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 sitruunan kuori
Valmistusohje

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Raasta kuori kahdesta sitruunasta ja purista mehu. Lisää lopuksi keskenään yhdistetyt kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste vuorotellen sitruunamehun kanssa. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.

Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kahvikakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä ennen kuin kuorrutat sen.

Sitruunakuorrutus

  • 1 1/2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl tomusokeria
Valmistusohje

Sekoita sitruunamehu ja tomusokeri tasaiseksi kuorrutteeksi. Jos tuntuu, että kuorrute on liian paksua, voit lisätä siihen tilkan sitruunamehua. Kaada kuorrute jäähtyneen kahvikakun päälle. Anna kuorrutuksen kovettua hetki ennen tarjoamista.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit