Kauracookiet - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Kauracookiet

Kari Salonen
Kauracookie on helppo kahvipöydän herkku tai välipala.

Kauracookiet

Ainekset
  • 270 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl kanelia
  • 3 dl isoja kaurahiutaleita
Valmistusohje

Sekoita kaikki aineet yhteen tasaiseksi massaksi. Pyöritä massasta noin 8 cm halkaisijaltaan oleva tasapaksu pötkö. Jos haluat pienempiä kakkusia, niin pyöritä pötkö ohuemmaksi. Laita jääkaappiin jähmettymään. Anna taikinapötkön olla jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään asti.

Leikkaa jähmettyneestä pötköstä 1,5 sentin paksuisia kiekkoja ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille. Jätä kiekkojen väliin reilusti tilaa, sillä ne leviävät aavistuksen uunissa. Paista 175 asteessa noin 8–10 minuutta, kunnes pikkuleipien reunat ottavat hieman väriä.

Kasta jäähtyneet pikkuleivät haluamaasi sulaan suklaaseen. Anna jähmettyä mielellään viileässä paikassa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit