Fetakaali uunissa - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Fetakaali uunissa

Sanne Katainen
Kaalipata ja -keitto ovat oivia arkiruokia. Kokeilepa vaihteeksi tarjota kiinankaali lohkoina ja fetalla höystettynä.

Fetakaali uunissa

4 annostaAinekset
  • 1 kiinankaali
  • 100 g voita
  • 4 rkl hunajaa
  • 3 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • noin 150 g feta- tai salaattijuustoa
Valmistusohje

Huuhtele ja valuta kiinankaali. Leikkaa se 2–4 lohkoon. Nosta lohkot voideltuun uunivuokaan.

Sulata voi ja sekoita siihen hunaja ja mausteet. Valuta voisula kaalilohkoille. Ripottele päälle feta muruina. Kypsennä kaalia 180-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Tarjoa kaalilohkot kalan tai lihan kera tai sellaisenaan kasvisruokana.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit