Broilerivuoka - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Broilerivuoka

Sanne Katainen
Leipävuorattu vuokaruoka on kätevä tapa hyödyntää kuivahkot leipäpalat.

Broilerivuoka

4–5 annostaAinekset
  • 1–1 ½ l vaaleita leipäkuutioita
  • 3 kananmunaa
  • ½ tl rosmariinia
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
Täyte
  • 1–2 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 pkt (300 g) broilerisuikaleita (esimerkiksi chilillä maustettuja)
  • 1 punainen paprika
  • 1 prk (200 g) säilykemaissia
  • 1 prk (2 dl) ranskankermaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ tl sitruunapippuria
  • ½ tl rosmariinia
Valmistusohje

Leikkaa hieman kuivahtanut leipä noin sentin kuutioiksi. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää mukaan mausteet. Nostele leipäkuutiot munaseokseen. Painele seos voidellun uunivuoan pohjalle ja reunoille.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulisilput.

Kumoa mukaan broilerisuikaleet ja suikaloitu paprika. Kääntele muutama minuutti. Lisää mukaan valutettu maissi. Jaa täyte uunivuokiin.

Sekoita ranskankermaan munat ja mausteet. Kaada seos broilereiden päälle.

Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes täyte on hyytynyt.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit