Resepti

Riepupasta

Sanne Katainen
Italiasta kotoisin oleva ”riepupasta” syntyy näppärästi liedellä lasagnelevyistä.

Riepupasta

6 annostaAinekset
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 pkt (400 g) naudan jauhelihaa
  • 5 dl vettä
  • 1 tlk (à 390 g) mascarpone-pastakastiketta (esimerkiksi Pirkka)
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl basilikaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 8 (n. 140 g) lasagnelevyä
  • 1 pkt (125 g) mozzarellaa
  • tuoretta basilikaa
Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna isossa kattilassa öljy ja kuullota siinä sipulisilput.

Lisää jauheliha ja ruskista se.

Lisää vesi, tomaattikastike, liemikuutiot ja mausteet.

Murra lasagnelevyt pienemmiksi paloiksi ja lisää ne kattilaan.

Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes pastapalat ovat pehmenneet eli noin 15 minuuttia. Sekoittele välillä, niin että levypalat eivät tartu toisiinsa kiinni.

Lisää päälle lopuksi valutettu ja revitty mozzarellapallo. Anna sulaa hetken ajan, koristele basilikalla ja nosta tarjolle.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit