Broilerin paistileikkeet ja kreikkalainen kasvishöystö - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Broilerin paistileikkeet ja kreikkalainen kasvishöystö

Sanne Katainen
Broilerin luuttomat paistileikkeet sopivat hyvin kypsennettäväksi uunissa. Pelti lastataan täyteen kasviksia, eikä muita lisäkkeitä tarvitakaan.

Broilerin paistileikkeet ja kreikkalainen kasvishöystö

4 annostaAinekset
  • 1 rs (450 g, 4–6 kpl) broilerin luuttomia paistileikkeitä (maustamaton)
  • 4 rkl tapenade-oliivitahnaa
  • ½ sitruunaa
Kasvishöystö
  • 1–2 punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ purjoa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 munakoiso
  • 1 keltainen paprika
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rs (250 g) terttukirsikkatomaatteja
  • 1 pala (200 g) fetaa tai salaattijuustoa
Valmistusohje

Ota broilerin paistileikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta. Kuivaa palat talouspaperilla ja sivele pintaan tapenadea. Nosta broileripalojen päälle sitruunaviipaleet.

Kuori ja paloittele sipulit. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso ja paprika paloiksi ja kumoa kaikki kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskota päälle oliiviöljy ja valuta hunaja. Lisää suola, oregano ja pippuri. Nostele kasvikset sekaisin, jotta ainekset maustuvat tasaisesti. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi ja nosta tomaatit terttuineen mukaan. Murenna päälle fetajuusto.

Nosta paistileikkeet kasvispedille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes broilerit ovat kypsiä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit