Uunilohi ja juurekset paistopussissa - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Uunilohi ja juurekset paistopussissa

Sanne Katainen
Koko ateria valmistuu kerralla siististi paistopussissa.

Uunilohi ja juurekset paistopussissa

4 annostaAinekset
  • 600–800 g lohifileetä
  • noin 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • noin 1 kg juureksia ja muita kasviksia sesongin ja maun mukaan (esimerkiksi sipulia, valkosipulia, porkkanaa, lanttua, naurista, palsternakkaa ja perunaa)
  • 3 rkl karkeaa sinappia
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • ¾ tl suolaa
Päälle
  • 100 g tuorejuustoa (esimerkiksi ruohosipuli, yrtti tai tsatsiki)
  • muutama rucolanlehti
Valmistusohje

Ota lohi huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruuaksi valmistamista. Kuivaa pinta talouspaperilla. Mausta kala suolalla ja valkopippurilla.

Kuori juurekset ja leikkaa ne tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Sekoita sinappiin öljy, soijakastike ja suola. Kääntele mausteseos kasvisten joukkoon, kumoa kasvikset paistopussiin ja levitä ne litteäksi pediksi. Nosta päälle lohifilee nahkapuoli ylöspäin, sulje pussi ja leikkaa pussiin höyryaukko pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Leikkaa pussi auki saksilla, ota keittiöpihdeillä hyvä ote lohen nahasta ja rullaa tai vedä se irti. Kypsänä nahka irtoaa vaivattomasti. Lisää kalan pinnalle tuorejuustonokareita ja rucolanlehtiä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit