Chiansiemenvanukas - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Chiansiemenvanukas

Sanne Katainen
Chiansiemenvanukas­annoksesta riittää yhdelle aamupalaksi tai kahdelle välipalaksi.

Chiansiemenvanukas

1–2 annostaAinekset
  • 1 dl kauramaitoa
  • 1 dl omenamehua
  • (1 tl vaniljasokeria)
  • 2 rkl chiansiemeniä
Tuorepuolukkahillo
  • 3 dl puolukoita
  • 2 tl sokeria
  • 1 rkl chiansiemeniä
Valmistusohje

Sekoita kaikki vanukkaan aineet keskenään ja nosta jääkaappiin. Sekoita puolen tunnin kuluttua ja anna tekeytyä yön yli.

Hilloa varten survo puolukoita kevyesti. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna tekeytyä pari tuntia jääkaapissa. Sekoita muutama kerta tekeytymisen aikana, niin chian­siemenet turpoavat tasaisesti.

Tarjoa vanukas tuorepuolukka­hillon kanssa.

Vinkki: Chiansiemeniä löytyy hyvin varustetuista marketeista.

Tuorepuolukkahillo säilyy puolukoiden sisältämän bentsoehapon ansiosta jääkaapissa noin kuukauden. Muista marjoista tehty tuorehillo säilyy noin viikon.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit