Resepti

Porkkanakakku karpaloiden ja kinuskin kera

Kari Salonen
Todella mehevä porkkanakakku tekee aina kauppansa. Kinuskinen kuorrutus sopii kirpsakoiden karpaloiden seuraan.

Porkkanakakku karpaloiden ja kinuskin kera

noin 20 palaaAineksetPohja
  • 200 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 ½ dl ruskeaa raakaruokosokeria
  • 3–4 (noin 300 g) porkkanaa raasteena
Päälle
  • 200 g appelsiinin makuista tuorejuustoa
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 3 dl karpaloita (pakaste)
  • valmista kinuskikastiketta
Valmistusohje

Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, sooda ja mausteet.

Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita vaahtoon vuorotellen voisulaa ja jauhoseosta.

Sekoittele joukkoon viimeiseksi porkkanaraaste.

Rutista leivinpaperi ja vuoraa sillä korkealaitainen uunivuoka (noin 25 x 30 cm). Kaada taikina vuokaan ja tasoita. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Annan rauhoittua vuoassa.

Vaahdota juusto ja sokeri keskenään sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä seos kakun päälle. Ripottele marjoja pinnalle. Viimeistele leivonnainen kinuskikastikkeella.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit