Fenkolinen kaali-chorizopata - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Fenkolinen kaali-chorizopata

Kari Salonen
Valitse kaalipataan makusi mukaan miedompaa tai tulisempaa chorizomakkaraa.

Fenkolinen kaali-chorizopata

6 annostaAinekset
  • 2 sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • noin 1 kg valkokaalia
  • 1 fenkoli
  • 2 porkkanaa
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 4 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 tl fenkolinsiemeniä hienonnettuna
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 200 g chorizomakkaraa
  • (1 rkl soijakastiketta)
  • 1 tlk (390 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • Lisäksi
  • aiolia eli valkosipulimajoneesia
Valmistusohje

Kuori sipulit, suikaloi ja kuullota kattilassa rypsiöljyssä.

Suikaloi kaali sekä fenkoli ja kääntele sipulien joukkoon. Kuori porkkanat, leikkaa lanteiksi ja lisää kattilaan.

Kumoa mukaan tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja mausteet. Anna hautua kannen alla.

Kuori makkara ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita padan joukkoon. Anna hautua noin tunnin ajan.

Lisää pavut. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soijakastiketta.

Herkuttele pata halutessasi aiolin kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit