Härkisborssi - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Härkisborssi

Kari Salonen
Kasvispäivän ruokateemaksi sopii lämmittävä härkäpapuhöysteinen borssikeitto.

Härkisborssi

4–6 annostaAinekset
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1–2 rkl rypsiöljyä
  • 1 porkkana
  • pala selleriä
  • pala (noin 400 g) punakaalia
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl meiramia
  • 1 laakerinlehti
  • 4 (noin 600 g) etikkapunajuurta
  • (1 dl punajuurten lientä)
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 rs (250 g) Beanit härkäpapusuikaleita (valkosipuli & yrtit)
  • 1–2 rkl punaviinietikkaa
  • persiljaa
Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipulit. Pane ne kattilaan öljyyn kuullottumaan miedolle lämmölle.

Kuori juurekset ja leikkaa ne tulitikkusuikaleiksi. Lisää kattilaan kuullottumaan.

Kaada mukaan vesi, liemikuutiot ja mausteet. Keitä kasvikset kypsiksi.

Lisää suikaloidut etikkapunajuuret ja halutessasi niiden lientä.

Sekoita mukaan härkäpapuvalmiste ja etikka. Tarkista maku. Ripottele keiton päälle persiljaa.

Jos olet sekaani, nauti keiton kera halutessasi ranskankermaa tai raejuustoa. Vegaani puolestaan käyttää keiton silmänä vaikka hapatettua soijavalmistetta.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit