Resepti

Perunaletut

Kari Salonen
Perunaletut ovat edullista ja ruokaisaa syötävää.

Perunaletut

noin 6 annosta, noin 30 pientä lettuaAinekset
  • 4–6 perunaa (jauhoinen lajike)
  • 2 kananmunaa
  • 5 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
Paistamiseen
  • voita
Valmistusohje

Kuori, huuhdo ja raasta perunat karkealla terällä.

Riko munien rakenne, lisää mukaan maito, jauhot, puristettu valkosipuli ja mausteet. Sekoita mukaan perunaraaste ja anna taikinan rauhoittua ainakin puoli tuntia.

Paista taikinasta voissa miedolla lämmöllä molemmin puolin pieniä lettuja. Tarjoa ne puolukkahillon kanssa tai nauti ne blinien tapaan mädin, sipulin ja smetanan kanssa. Tai sekoita tuorejuuston joukkoon hienonnettua kylmäsavulohta ja hillosipulisilppua.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit