Resepti

Peura- tai hirvikeitto

Mikko Mäntyniemi
Maukkaan riistakeiton salaisuus on upeissa raaka-aineissa ja tuoreissa mausteissa.

Peura- tai hirvikeitto

10–12 hengelleAinekset:
  • 1 kg peuran tai hirven patalihaa
  • vettä
  • 500 g kotimaista luomuporkkanaa
  • 500 g kotimaista luomu keltajuurta
  • 500 g kotimaista luomu juuriselleriä
  • 500 g kotimaista luomu palsternakkaa
  • 2 keltasipulia
  • 1 valkosipuli
  • 1/2 dl öljyä
  • lipstikkaa, rosmariinia, persiljaa,
  • noin 4 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • sinapinsiemeniä
  • 4 laakerinlehteä
Valmistusohje

Leikkaa lihat noin 3 x 3 cm:n paloiksi ja ruskista kuumalla valurautapannulla joka puolelta.

Laita ruskistetut lihat kattilaan, kaada vettä päälle niin, että lihat ovat reilusti veden alla. Lisää suolaa, sinapinsiemeniä, pippuria ja laakerinlehdet. Hauduta matalalla lämmöllä lihoja noin 3 tuntia.

Voit tehdä tämän myös edellisenä iltana ja hauduttaa kansi päällä noin 90-asteisessa uunissa yön yli noin 7 tuntia.

Pese juurekset hyvin ja leikkaa 3 x 3 cm:n paloiksi uunipellille. Hienonna sipuli ja valkosipuli juuresten sekaan.

Laita loraus öljyä juureksien päälle ja paahda kuumassa uunissa 250–270 asteessa noin 7 minuuttia.

Lisää juurekset lihojen joukkoon kattilaan ja tarkista suola.

Juuri ennen tarjoilua leikkaa keiton päälle persiljaa, lipstikkaa ja rosmariinia.

Ohje: Calliolan keittiöpäällikön Joachim Silfver

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit