Chilipunajuuri - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Chilipunajuuri

Sanne Katainen
Punajuuri värjää yrttiöljyn akvarellimaisen kauniiksi.

Chilipunajuuri

Ainekset
  • punajuuria
  • yrttiöljyä
Valmistusohje

Kuori punajuuret ja hauduta niitä kypsiksi 200 asteessa uunissa noin puoli tuntia. Viipaloi punajuuret ja lorauta päälle yrttiöljyä.

Yrttiöljy

Lorauta tehosekoittimeen oliiviöljyä ja mausteeksi pilkottua chiliä, limenmehua, rosmariinia ja suolaa. Anna käydä tasaiseksi.

Yrttiöljyjen valmistamisessa ei kannata arastella käytettävien yrttien kanssa. Öljyjä voi maustaa tillillä, basilikalla, ruohosipulilla, vuohenputkella, oreganolla, salvialla…

Hapokkuutta yrttiöljyyn voi lisätä sitruunamehulla tai vaikkapa omenaviinietikalla.

Ohje: Tiina Aalto ja Mikko Kivelä

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit