Resepti

Porkkanasoossisörsseli

Sanne Katainen
Porkkanasoossisörsseli maistuu yhtä hyvin leivän päällä kuin perunan kastikkeena.

Porkkanasoossisörsseli

Ainekset
  • 3 keskikokoista uunissa kypsennettyä porkkanaa kuorittuina
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 3 tl jauhettua korianterinsiementä
  • 1 dl kookoskermaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 limen tai sitruunan mehu
  • 1–4 tl chiliä
  • noin 1 tl suolaa
Valmistusohje

Laita kaikki raaka-aineet korkeareunaiseen astiaan ja soseuta sauvasekoittimella.

Käytä esimerkiksi leivän päällä, pastan tai perunan kastikkeena tai hampurilaisessa.

Vinkki: Jos soossista tulee liian sakeaa, voit notkistaa sitä vaikka tuoremehulla.

Ohje: Tiina Aalto ja Mikko Kivelä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit