Resepti

Lanttusalsa

Sanne Katainen
Lantusta voi tehdä salsan siinä missä mangostakin.

Lanttusalsa

Ainekset
  • 1 pienehkö uunissa kypsennetty lanttu
  • puolikas punapaprika
  • 1 punasipuli
  • puntti tuoretta korianteria
  • yhden limen mehu
  • loraus oliiviöljyä
  • suolaa ja chiliä oman maun ­mukaan (1–4 chilipalkoa)
Valmistusohje

Pilko lanttu pieniksi kuutioiksi sekä paprika ja punasipuli vielä lanttuakin pienemmiksi paloiksi. Korianteri kannattaa hakata hyvin hienoksi hakkelukseksi.

Sekoita raaka-aineet astiassa ja mausta oliiviöljyllä, suolalla ja chilillä. Anna makujen tasaantua hetki ennen tarjoilua.

Juuresten kypsennys ­uunissa

punajuuria, perunoita, nauriita, porkkanoita, lanttua, palsternakkaa

Valmistusohje

Kaada uunivuokaan merisuolaa tuhti kerros. Pese juurekset, mutta älä kuori niitä. Lado juurekset suolapedille. Peitä foliolla.

Laita uunivuoka uuniin noin 160 asteeseen. Anna juuresten hautua uunissa, pienikokoiset tunnin verran, isot parikin tuntia.

Ota vuoka uunista, anna juuresten vetäytyä. Nyt sinulla on kypsää raaka-ainetta moneen ruokaan.

Vinkki: Kovempi lämpö, 220 astetta, kypsentää nopeammin ja tekee paahteisemman aromin. Alempi lämpö aikaansaa makeamman aromin.

Ohje: Tiina Aalto ja Mikko Kivelä

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit