Täyteläinen kalakeitto - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Resepti

Täyteläinen kalakeitto

Sanne Katainen
Vikkelästi syntyvä maukas kalakeitto saa täyteläisyyttä sulatejuustosta.

Täyteläinen kalakeitto

5 annostaAinekset
  • 1 sipuli
  • 10 cm pala purjoa
  • 200 g porkkanaa
  • 100 g palsternakka
  • 1 rkl voita
  • 1 l kalalientä
  • 1 tl kokonaisia maustepippureita
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 450 g kiinteitä perunoita (vihreä pussi)
  • 1 pkt (250 g) sulatejuustoa
  • 350 g vaaleaa kalaa fileenä (ruodoton, nahaton)
  • 2 dl pakasteherneitä
  • ½ dl tilliä silputtuna
  • (suolaa)
Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi halkaistu huuhdeltu purjo. Kuori porkkanat ja palsternakka. Leikkaa ne kuutioiksi. Kuullota kasvikset voissa keittokattilassa.

Lisää kalaliemi ja mausteet.

Kuori ja paloittele perunat, lisää keittoon. Keitä, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, noin 10 minuuttia. Lisää sulatejuusto kattilaan nokareina. Sekoittele, kunnes juusto on liuennut.

Paloittele kalat ja lisää ne keittoon herneiden kanssa. Anna hautua muutama minuutti.

Lisää tillisilppu ja tarkista maku.

Tarjoa lisänä ruisleipää.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit