Hasselbackan perunat ja uunimakkara - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Hasselbackan perunat ja uunimakkara

Sanne Katainen
Hasselbackan perunat aukeavat uunissa viuhkamaisiksi viipaleiksi.

Hasselbackan perunat ja uunimakkara

4 annostaAinekset
  • 8 pientä perunaa (keltainen pussi)
Maustevoi
  • 50 g voita
  • ¾ dl parmesaaniraastetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl pippurisekoitusta
Päälle
  • 2 rkl korppujauhoja
Lisäksi
  • 400 g raakamakkaroita
  • 1 rs (250 g) terttukirsikkatomaatteja
Valmistusohje

Pese perunat huolellisesti juuresharjalla.

Leikkaa ohutteräisellä veitsellä perunoihin viiltoja parin millin välein niin että perunat pysyvät koossa. Viipalointia helpottaa, jos laitat leikkuulaudalle esimerkiksi kaksi syömäpuikkoa perunan ylä- ja alapuolelle. Puikot pysäyttävät veitsen liikkeen sopivasti ajoissa, ja pohja pysyy ehjänä.

Nosta perunat leivinpaperin päälle uunipellille.

Sekoita pehmeään voihin parmesaani ja mausteet. Painele seos perunoiden pintaan. Ripottele päälle korppujauhot.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Lisää puolivälissä pellille raakamakkarat ja tomaattiterttu.

Vinkki: Kokeile viipaleperunoita vaihteeksi väriperunoista!

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit