Appelsiininen perunapannari - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Appelsiininen perunapannari

Sanne Katainen
Tarjoa jälkiruokayllätykseksi appelsiinilla maustettua pumpulinpehmeää perunapannaria.

Appelsiininen perunapannari

10–12 annosta

Ainekset
  • ½ kg jauhoisia perunoita (punainen pussi)
  • 2 dl maitoa
  • 4 kananmunaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl appelsiininkuorta raastettuna
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 50 g voita sulatettuna
Lisäksi
  • 1 tlk (2 dl) kuohu- tai vispikermaa
  • 1 ½ rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl kardemummaa
  • 2 dl appelsiinimarmeladia
Valmistusohje

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Valuta keitinvesi pois ja soseuta perunat. Sekoita joukkoon kuumennettu maito. Vatkaa tasaiseksi.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vaahdota valkuaiset suolaripauksen kanssa. Vatkaa keltuaisten joukkoon sokeri.

Sekoita keltuaisseos ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste perunasoseeseen. Siivilöi joukkoon perunajauhot ja sekoita mukaan sulatettu voi. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto ja kaada taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (20 x 30 cm). Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokerit ja kardemumma.

Tarjoa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit