Ruoka

RuokaaSuomesta.fi tähtää lähiruuan yhteiseksi markkinapaikaksi

RuokaaSuomesta.fi -palvelu aikoo täyttää pitkään vallinneen aukon. Sen tavoite on nousta vähitellen koko maan kattavaksi lähiruuan sähköiseksi kauppapaikaksi.
LähiPro / RuokaaSuomesta.fi
RuokaaSuomesta.fi -palvelu on tarkoitus julkistaa kesäkuussa. LähiPro etsii sille tuottajista pariakymmentä aktiivista testikäyttäjää.

Keskisuomalainen LähiPro -yritys kokoaa suomalaisia ruuantuottajia yhteisen portaalin alle. RuokaaSuomesta.fi -palvelun on määrä avautua kesäkuussa.

Toimitusjohtaja Eero Kananen kertoo palautteen olleen kannustavaa niin tuottajien kuin kuluttajien suunnasta.

"Viime kesänä avattu esittelysivusto on tuonut kuluttajilta palautetta, että tätä on odotettu tosi kauan."

Siitä, että aika voi olla vihdoin kypsä valtakunnalliselle lähiruuan markkinapaikalle, kertoo Kanasen mielestä tilojen halu myydä verkossa ja tuoda omaa toimintaa avoimeksi esiin. Esimerkkeinä hän mainitsee Jokinotkon Karjatilan ja avoinmaaseutu.fi-sivuston.

"Myös ruokapiirit ovat olleet kiinnostuneita, koska niiltä puuttuu helppo tilausjärjestelmä. Usein toiminta lepää muutaman aktiivisen harteilla."

Ruokapiirien ja Reko-renkaiden lisäksi mukaan tavoitellaan lähiruokaa käyttäviä ravintoloita.

"Emme missään nimessä tahdo kilpailla heidän kanssaan vaan tarjota heille nykyistä parempia välineitä kaupantekoon", Kananen kuvaa.

"Yhdessä voidaan lyhentää ruuan kulkemaa ketjua ja saada tuottajien katetta parannettua."

Riskittömämpi ja edullisempi kuin oma verkkokauppa

"On tärkeää saada riittävästi tuottajia mukaan. Pienenä start upina sitä ei voitu yksin toteuttaa", Kananen toteaa ja kertoo LähiPron tekevän palvelun markkinoimiseksi yhteistyötä MTK:n kanssa.

Suoramyyntipalvelua on testattu pitkin talvea. Tämän kuun lopulla otetaan parikymmentä tuottajaa pilottikäyttäjiksi. Kananen toivookin uutisen kirvoittavan yhteydenottoja.

Tuottajille palvelu on riskittömämpi ja edullisempi kuin oman verkkokaupan ylläpitäminen. Lisäksi yhteishyötyä kertyy markkinoinnissa, kun kuluttajat löytävät samasta paikasta paljon tuottajia.

"Moni perustaa oman verkkokaupan. Siihen menee helposti tuhat euroa perustamiskuluihin, ja käyttökulut ovat satoja euroja kuussa. Verkkomarkkinoinnin ostaminenkin on pitemmän päälle kallista."

RuokaaSuomesta.fi-palvelun esittely avautuu LähiPron etusivulta.

MT:tä julkaiseva Viestilehdet on LähiPro:n osakas. Uusi palvelu saa paikkansa Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivujen yhteydessä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mitä on käänteinen ruskistaminen? Perinteinen grillaus saa tänä kesänä lisämausteita maailmalta ja yhdessäolosta

Vaali-illan jännitykseen ja juhlintaan sopii ateria, johon kootaan alkukesän herkkuja

Söin täällä: Tiedätkö, mitä on axgan? Sitä voi maistaa Ahvenanmaan purjehdusseuran ravintolassa

Aarre: Mesiangervon kukkia voi käyttää leivonnassa vaniljan tilalla – kukat sopivat myös juomien maustamiseen