Ruoka

Ruokakulttuuripalkinnot villiruualle, tislaamolle ja ruokahallille

Ruokakulttuuriteosta palkittiin Kyrö Distillery Company, Kuusamon kaupungin villiruokahanke ja Hakaniemen hallin kauppiasyhdistys.
Jyrki Johannes Tervo
Maailmalla palkittua giniä valmistava Kyrö Distillery Company palkittiin työstään suomalaisen juomakulttuurin eteen. Tislaamon tuotteet tuovat piristysruiskeen alan vientiin.

Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO jakaa Lentävä lautanen -palkinnot vuosittain suomalaisille ruokakulttuuriteoille. 

Tavoitteena on osoittaa suomalaisen ruokakulttuurin kirjo tekojen ja tekijöiden kautta.

Tänä vuonna palkinnon ruokakulttuuriteosta saivat innovatiivinen Kyrö Distillery Company, Kuusamon laajaa yhteistyötä luonut villiruokahanke sekä Hakaniemen ruokahallin perinteestä huolehtiva Hakaniemen hallin kauppiasyhdistys.

Palkinnot jaettiin perjantai-iltana ELO-gaalassa Restaurant Pörssissä.

Villiruokaa matkailijoille ja koululaisille

ELO-säätiön hallituksesta koostunut raati kiitteli Kuusamon kaupungin Naturpolis-hanketta siitä, että se on luonut Kuusamolle kansainvälisen maineen luonto-, hyvinvointi- ja ruokamatkailun kohteena.

Villiruoka näkyy niin kaupungin strategiassa kuin koulujen ruokalistoillakin.

Säätiö palkitsee villiruokahankkeen vetäjän Elisa Kangasahon sekä keittiömestari-keraamikko Jarmo Pitkäsen, joka on tuottanut aistielämyksiä Kuusamossa vuosikymmenen ajan.

Tislaamo luo vetoa juomavientiin

Kyrö Distillery Company palkittiin juomakulttuurityöstä. Rukiin tislaaminen palkintoja kahmineeksi giniksi ja viskiksi on tuonut piristysruiskeen koko alalle.

Raadin mukaan Kyrö Distillery Company on osoittanut, että Suomessa voidaan tehdä laadukkaita ja kansainvälisesti kiinnostavia juomia.

Palkinto annettiin markkinointijohtaja Mikko Koskiselle ja toimitusjohtaja Miika Lipiäiselle.

Perinteikäs ruokahalli

Hakaniemen Ykköskauppiaat ry palkittiin yli sata vuotta toimineen ruokahallin puolustamisesta.

Parin vuoden sisällä halli on menossa remonttiin ja kauppiaat väistötiloihin. Hallin kauppiasyhdistys tekee työtä, jotta halli säilyttää sekä tunnelmansa, tasonsa että asiakkaansa. 

Palkinnon otti vastaan Hakaniemen Ykköskauppiaat ry:n hallituksen puheenjohtaja, Reinin lihan hallikauppias Pirjo Passinen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ethän mokaa kuntoremonttiasi? Ravitsemusterapeutti kertoo, kuinka kuntoremontti onnistuu todennäköisimmin

Kotimaiseen proteiiniin perustuvista kasvisruuista ilmestyi reseptivihko

Irlantilaislihan vyöry uhkaa Suomea brexitin seurauksena – Kesko ei aio lisätä tuontia

S-ryhmä avasi laskurin, joka kertoo ruokakorin ilmastovaikutuksen