Ruoka

Söin täällä: Maaseudun Tulevaisuus on tulinen ja ulkomainen

Ruoka 21.01.2017

Maaseudun Tulevaisuuden nimikkopizzassa on trendikästä nyhtökauraa.


Helsinkiläisen Putte’s Bar&Pizzan listoille on ilmestynyt lätty nimeltä Maaseudun Tulevaisuus. Täytteinä on ultratrendikästä nyhtökauraa, afrikkalaisia mausteita, rucolaa ja mozzarellaa. Niistä ainoa Suomessa valmistettu ainesosa taitaa olla nyhtökaura, sillä juusto ja jauhot tulevat Italiasta.

Nimen pizzalle antoi ravintolan omistaja Heikki Purhonen, koska hänen mielestään maaseudun tulevaisuus lepää nyhtökauran tapaisissa innovaatioissa.

15 euron arvoisen pizzan suosiosta kielii se, että ainekset olivat loppu maanantaina lounasaikaan. Vuolaan harmittelun siivittämänä keittiö onnistui kuitenkin kaapimaan yhden MT:n uuniin. Uusi satsi nyhtökauraa saataisiin vasta seuraavaksi päiväksi. Hittiraaka-aineen saatavuus on kuitenkin parantunut sen verran, että pizza uskallettiin laskea listalle määrittelemättömäksi ajaksi.

Ensipuraisulla selviää, että Maaseudun Tule­vaisuus on mukavan mausteinen ja sopivasti tulinen. Maku tulee Pohjois-Afrikassa käytetystä harissa-­tahnasta ja ripauksesta sitruunaa. Yhdistelmä on pizzaan poikkeuksellinen, mutta siinä mielessä myös suomalainen, että täällä pohjolan perukoilla syödään paljon etnisiä ruokia.

Seuralaisen mielestä ”ei voi varmaksi sanoa, onko tässä lihaa vai ei”. Silloin lihankorvike voidaan lukea onnistuneeksi.

Putte’s Bar&Pizza, Kalevankatu 6, 00100 Helsinki.

Aiheeseen liittyvät artikkelit