Silakkarullien ja -pihvien täyttämisessä saa käyttää mielikuvitusta. Perinteisen yrttitäytteen ohella kannattaa kokeilla maustettua tuorejuustoa, paistettuja sieniä ja sipulia, kinkkua, pekonia, sinappia tai valmista pestoa.
Pikkukalat maistuvat myös perinteiseen tapaan paistettuina. Pyörittele muikut tai silakkapihvit jauhoissa ja nostele saman tien kuumalle pannulle. Jos haluat lisää perinteistä makua, valitse riihiruisjauhot.
Sinappiset silakkarullat
3–4 annosta
500 g tuoreita silakkafileitä
2 rkl sitruunamehua
1 dl hienonnettua tilliä
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1 prk (2 dl) ruokakermaa
2–3 rkl sinappia
Lado fileet voipaperille nahkapuoli alaspäin (leikkaa evät saksilla pois, jos haluat).
Sivele fileille sitruunamehua, esimerkiksi pullasudilla.
Ripota päälle tilliä sekä mausta valkopippurilla ja suolalla.
Kääri fileet rulliksi ja lado sopivan kokoiseen uunivuokaan. Sekoita ruokakermaan sinappi ja kaada seos silakoille. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Juusto-silakkarullat
5–6 annosta
600 g tuoreita silakkafileitä
1/2 rkl suolaa
Täyte
1 rasia (100 g) piparjuurituorejuustoa tai
1 rasia (100 g) chilituorejuustoa tai
1 rasia (100 g) mustavalkosipulituorejuustoa
tuoretta tilliä
Liemi
1 prk (2,5 dl) valmista juustokastiketta
Lado silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla. Levitä fileelle tuorejuustoa ja laita päälle tillitupsu.
Kääri filee rullalle ja laita matalaan, voideltuun uunivuokaan. Kaada valmis juustokastike rullien päälle vuokaan.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä keitettyjen perunoiden kanssa.