Ruoka

Silakkafilee rullalle ja uuniin

Silakka on täyteläisen makuinen kala, jonka voi maustaa voimakkaastikin hävittämättä kalan omaa makua. Silakkarulliin sopivat esimerkiksi sinappi, tilli ja tuorejuusto.
Jaana Kankaanpää
Levitä silakkafileille tuorejuustoa, laita päälle tilliä ja kääri rullalle. Kypsennä matalassa uunivuoassa.

Silakkarullien ja -pihvien täyttämisessä saa käyttää mielikuvitusta. Perinteisen yrttitäytteen ohella kannattaa kokeilla maustettua tuorejuustoa, paistettuja sieniä ja sipulia, kinkkua, pekonia, sinappia tai valmista pestoa.

Pikkukalat maistuvat myös perinteiseen tapaan paistettuina. Pyörittele muikut tai silakkapihvit jauhoissa ja nostele saman tien kuumalle pannulle. Jos haluat lisää perinteistä makua, valitse riihiruisjauhot.

Sinappiset silakkarullat

3–4 annosta

500 g tuoreita silakkafileitä

2 rkl sitruunamehua

1 dl hienonnettua tilliä

1 tl suolaa

1/4 tl valkopippuria

1 prk (2 dl) ruokakermaa

2–3 rkl sinappia

Lado fileet voipaperille nahkapuoli alaspäin (leikkaa evät saksilla pois, jos haluat).

Sivele fileille sitruunamehua, esimerkiksi pullasudilla.

Ripota päälle tilliä sekä mausta valkopippurilla ja suolalla.

Kääri fileet rulliksi ja lado sopivan kokoiseen uunivuokaan. Sekoita ruokakermaan sinappi ja kaada seos silakoille. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Juusto-silakkarullat

56 annosta

600 g tuoreita silakkafileitä

1/2 rkl suolaa

Täyte

1 rasia (100 g) piparjuurituorejuustoa tai

1 rasia (100 g) chilituorejuustoa tai

1 rasia (100 g) mustavalkosipulituorejuustoa

tuoretta tilliä

Liemi

1 prk (2,5 dl) valmista juustokastiketta

Lado silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla. Levitä fileelle tuorejuustoa ja laita päälle tillitupsu.

Kääri filee rullalle ja laita matalaan, voideltuun uunivuokaan. Kaada valmis juustokastike rullien päälle vuokaan.

Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä keitettyjen perunoiden kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kymmenen ruokapalvelua mukaan kestävyysohjelmaan – ammattikeittiöt kehittävät muun muassa malleja hävikin vähentämiseksi ja vegaani- ja kasvisruuan lisäämiseksi

Kärsitkö puutteesta? Yksipuolinen ruokavalio kostautuu näiden ravintoaineiden puutoksena

Perheyrityksen havupuu-uutejuomasta vuoden terveystuote – tavoitteena kotimaan kasvu, kysyntää myös ulkomailla

Vuoden 2020 gluteeniton tuote tehdään kotimaisesta täysjyväkaurasta – vuoden gluteeniton yritys on ansioitunut pitkäjänteisessä tuotekehityksessä