Ruoka

Suomen ensimmäinen joukkorahoitteinen tislaamo Fiskarsiin

Joukkorahoituskampanja keräsi 198 000 euroa. Ensimmäiset tuotteet ovat gin ja akvaviitti.
Markku Vuorikari
Gin valmistetaan viljasta ja katajanmarjoista.

Fiskarsin Ruukkiin perusteilla oleva Ägräs Distillery on kerännyt joukkorahoituskampanjassa 198 000 euroa. Uusia omistajia on löytynyt ympäri maailman.

"Olemme erittäin iloisia tähän mennessä saamaamme tukeen ja kiinnostukseen. Päätimme jatkaa joukkorahoitusta 14 päivällä, sekä jo nyt sijoittaneiden toivomusten että tehokkaasti kasvaneen kiinnostuksen myötä", hallituksen puheenjohtaja Anssi Takala kertoo.

Tislaamo on saanut yli sata uutta sijoitusta viime viikon aikana. Kampanjan pidentämisen myötä tislaamo antaa vielä mahdollisuuden kiinnostuneille olla osana suomalaista käsityöläistislaamoa.

Tislaamoa varten remontoidaan tiloja Fiskarsissa. Tislainlaite saapuu tislaamon tiloihin Fiskarsiin syyskuussa, jolloin tuotekehitys saadaan kunnolla käyntiin ja reseptiikka hiottua valmiiksi. Ensimmäiset tuotteet gin ja akvaviitti pyritään saamaan myyntiin tämän vuoden lopulla.

Tulevaisuudessa luvassa on myös yrttidigestiiviä. Viskiä tehdään varastoon ja sen ensimmäiset erät valmistuvat vuonna 2020.

Muokattu: Ensimmäiset tuotteet saadaan myyntiin jo tämän vuoden lopulla, ei ensi vuonna, kuten jutussa luki.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

HS: Herneproteiinin markkinat käyvät niin kuumina, että tuotteesta on tullut hirveä pula

Vadelma on pitänyt kuluneesta kesästä – marjoja riittää säilöttäväksi

Maalaisfestari Karjurockissa tarjoillaan ylpeänä oman tilan antimia: "Laadukas lähiruoka on tämän vuoden kantava teema"

Huippukokki visioi, miten maaseutu elvytetään: ”Jos minulla olisi maatila, kasvattaisin siellä voikukanjuurta ja takiaisenjuurta”