Ruoka

Suomen parasta kouluruokaa tarjoiltiin Italiassa

Lounaalla tarjoiltiin muun muassa lohikeittoa.
Jaana Kankaanpää
Kotkan Ruonalan koulun keittiötiimi pääsi valmistamaan koululounaan suurlähetystössä.

Valtakunnallisen kouluruokakilpailun voittaja, Kotkan Ruonalan koulun keittiön tiimi, pääsi valmistamaan Suomen Italian suurlähettilään Janne Taalaksen kansainvälisille vieraille ja median edustajille suomalaisen koululounaan.

Suurlähetystön lounaalla nautittiin lempeää savulohikeittoa. Jälkiruoaksi tarjoiltiin Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi suunniteltua mehevää mustikkakukkoa ja vaniljakastiketta.

"Suomalainen ajatus siitä, että kouluaterian avulla varmistetaan jokaiselle lapselle yksi mietitty ja terveellinen ateria päivittäin, on hieno. Markkinoimme sitä ylpeinä", Suomen Italian suurlähettiläs Janne Taalas sanoo tiedotteessa.

Mia Kettunen kouluruokakilpailun järjestäneestä Continental Foods Finlandista sanoo, että suomalaiseen ruokakulttuuriin kuuluu kiinteästi maksuton kouluruoka. Maksuttoman kouluruuan avulla aina uusi sukupolvi oppii ruokaperinteistä sekä mauista ja tavoista.

"Valtakunnallisen kouluruokakilpailun voittajien Italian vierailulla haluttiin nostaa myös suomalaisen kouluruokailun kansainvälistä arvostusta", Kettunen lisää.

Voittoisan tiimin Italian palkintomatkan tarkoituksena oli antaa kotkalaisille mahdollisuus tutustua italialaiseen ruokaan ja maan tapaan järjestää oppilaidensa kouluruokailu. Samalla käytettiin tilaisuus hyväksi ja näytettiin italialaisille, miten kouluruokailu Suomessa järjestetään.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Asuntomessuilla syödään kotimaista broileria ja ruotsalaisia lihapullia

Luovan yrittäjän keittiössä valmistuu rohkeita kokeiluja

Söin täällä: Kelpoa kotiruokaa Susihukkasessa

Tuotekehittäjä uskoo: Härkis-tuotteista on nähty vasta alku