Ruoka

Teerenpelin viskitislaamo kasvaa nelinkertaiseksi

Ruoka 20.11.2015

Kahden miljoonan investoinnilla Suomen suurin viskitislaamo tähtää myös vientiin.


Jaana Kankaanpää
Teerenpelissä tislataan viskiä perinteisillä kuparisilla pannuilla.

Lahtelainen viski- ja panimoyritys Teerenpeli avasi perjantaina uuden laajennetun viskitislaamon. Kahden miljoonan investoinnin ansiosta tuotanto nelinkertaistuu 160 000 litraan, yritys kertoo tiedotteessa.

Samalla viskinvalmistuksen työpaikkojen määrä on noussut kuudesta kymmeneen.

Teerenpeli vie noin 8,5 prosenttia tislaamon liikevaihdosta ja vientiä on tarkoitus investoinnin ansiosta kasvattaa. Tällä hetkellä yrityksen viskejä viedään Ruotsiin, Norjaan, Alankomaihin, Saksaan ja myös viskien kotiseuduille Britanniaan ja Irlantiin.

Harvinainen yhdistelmä toimii pelletillä

Panimo- ja tislaamotuotannon yhdistäminen samaan tilaan on maailmallakin harvinaista ja se on osoittautunut järkeväksi ratkaisuksi, kertoo Teerenpelin toimitusjohtaja Anssi Pyysing.

"Pelletillä toimiva voimalaitos pyörittää nyt molempia ja panimon keittohuoneella tuotetaan viskivierrettä tislaamolle. Tislaamomme on yksi harvoista pellettikäyttöisistä maailmassa", hän kehuu.

Vuodesta 2002 toiminut vanha tislaamo, joka sijaitsee Lahden keskustassa Taivaanranta-ravintolan alakerrassa, jää paikoilleen. Siellä keskitytään tuotekehitykseen sekä erikoistisleisiin, esimerkiksi luomutisleisiin, minkä lisäksi se toimii vierailukeskuksena.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT