Syö ranskanperunoita vähintään kaksi kertaa viikossa, kehotetaan Belgiassa – ravintoloiden sulkeminen romahdutti kansallisherkun kysynnän ja vei perunanjalostuksen kriisiin - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Syö ranskanperunoita vähintään kaksi kertaa viikossa, kehotetaan Belgiassa – ravintoloiden sulkeminen romahdutti kansallisherkun kysynnän ja vei perunanjalostuksen kriisiin

Koronaviruskriisi on johtanut Belgiassa ranskanperunoiden ylitarjontaan. Ylijäämää on syötetty eläimille ja jalostettu biopolttoaineeksi.
Jaana Kankaanpää
Belgia ja Alankomaat veivät viime vuonna pakasteranskanperunoita noin viisi miljoonaa tonnia ulkomaille.

Belgian kansallisherkun eli "frittien", Suomessa tutummin ranskanperunoiden, kysyntä on romahtanut ravintoloiden sulkemisten myötä.

Belgialaiset ovat kansainvälisesti tunnettuja perunansyönnistään, ja valtaosa paikallisista ravintolaruuista tarjotaan kahdesti sianrasvassa uppopaistettujen perunoiden kanssa. Ne, jotka eivät syö ravintolassa, herkuttelevat tavallisesti sään salliessa perunakojuilla.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Atrian logo menee uusiksi – brittiläisen toimiston kanssa tehty uudistus alkaa näkyä kuluttajille elokuusta lähtien

Korona peruutti ruokamessuja maailmalla, Food from Finland siirtyi webinaareihin

Peltiruoka sopii etäpäivään ja ison porukan ruokkimiseen

Ruissalon Maininki -ravintola Turussa avautui ensin Netflixin miljoonille katsojille – ja maanantaina ruokailijoille