Koronasulku pani maaseudun ruokayrittäjät keksimään uutta – "Tuli tilaa luovuudelle" - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Koronasulku pani maaseudun ruokayrittäjät keksimään uutta – "Tuli tilaa luovuudelle"

Ruuan noutoboksit, piirakkakurssit verkossa tai take away -ateriat ovat esimerkkejä siitä, mitä nokkelat maaseutuyrittäjät kehittivät, kun korona sulki ovet.
Tyrvään Pappila
Tyrvään pappilan terassille mahtuu ruokailijoita väljästi. Ruoka tarjoillaan pöytiin.

Maaliskuun puolivälissä ravintoloiden ovet suljettiin yli kahdeksi kuukaudeksi, ja samalla myös maaseutumatkailuyritysten toiminta tyssäsi. Yrittäjät saivat vastata tilausten peruutuksiin ja alkaa miettiä, mistä nyt liikevaihtoa.

Osalle hallituksen määräykset olivat kova kolaus, mutta osa sopeutui tilanteeseen yllättävän ketterästi, sanoo MTK:n ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Söin täällä: Lossilta kannattaa suunnata Scolaan

Tässä on todellisen lähiruuan ravintola – paistiksi pääsevät strutsit ja possut ja kaikki ruoka on peräisin viereiseltä tilalta

Suomalaisten kehittämää krapulajuomaa aletaan myydä Venäjällä – Suomessa ehkä vasta talvella

Suositussa ranskalaisessa ruokaohjelmassa yritetään jäljitellä haukivaahtoa — kuinka huippukokilta sujuu jäkälän käyttö ruuassa?