Ruoka

Maan suurin kalanjalostaja käsitteli viime vuonna noin 18 miljoonaa kiloa kalaa – luonnonkalan osuus oli 4,5–5 miljoonaa kiloa ja lajeista muikku ykkönen

Hätälä Oy:llä on 400 sopimuskalastajaa järvi- ja merialueilla, lisää tarvittaisiin.
Merja Ruotsalainen
Riku Isohätälä (oik.) vastaanottaa kuvassa troolia kalasatamassa kalastaja Timo Manniselta.

Kun poikkeustila huhtikuussa julistettiin Suomeen, työ- ja elinkeinoministeriö sekä maa- ja metsätalousministeriö listasivat viranomaisarvion pohjalta huoltovarmuuden kannalta kriittisiä työtehtäviä ja ammatteja. Listalla sai ansaitsemansa huomion myös ammattikalastajat.

Kotimainen luonnonkala on lähiruokana hyvässä nosteessa, ja sen merkitys huoltovarmuudenkin kannalta on viimeistään nyt havaittu.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Voitaikinaa ilman voita ja muka-kotimaista hunajaa kaukomailta – Ruotsissa äänestetään vuoden ruokahuijauksesta

Video: Mehutölkki hyppää hyllystä ja alkaa ladella mainoslauseita – kyseessä on uusi "hyllypuhuja", jonka esittely herättää lähinnä ärtymystä

Suomi loi ensimmäisenä alan yhteiset suuntaviivat ruokahävikin vähentämiseen

S-ryhmä aloitti ruuan halpuutuksen Virossa – pääpaino virolaisissa tuotteissa, mutta joukossa myös "joitain suomalaisia"