Ruoka

Eläinsuojelija teki lihakanien kasvatuksesta itselleen elinkeinon – "Kädet tärisivät ensimmäistä kania teurastaessa"

Pia Pöllöselle kanien hyvä elämä on sydämenasia, ja siksi kaninlihaa voi syödä hyvällä omallatunnolla.
Sanne Katainen
Pia Pöllösen lihakanirotu suurihopeaa on kasvatettu Ranskassa jo 1700-luvulla. Muita Pöllösen kasvattamia rotuja ovat kalifornialainen, wiener, sininen wiener, tsekin valkoinen, bourgogne.

Pia Pöllönen poseeraa sinisilmäinen kani sylissään maatilan pihalla Savitaipaleen Heituinlahdessa. Kanin korvista näkee, että se on vähän kahden vaiheilla: korvat pystyssä. Jos korvat ovat eteenpäin kääntyneenä, kani olisi valppaana, ja jos korvat menevät selkää myöten, kania pelottaisi.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Löytyvätkö nämä tuotteet ostoskoristasi? K-ryhmä listasi ensi vuoden 15 nousijaa

K-ryhmän myynti osoittaa selvin luvuin kotimaisen suosion kasvun korona-aikana

Neljän ruokayrityksen vientirinki oli tammikuussa jo lähtökuopissa Hongkongiin – "Nyt odotamme Kiinassa uudenvuoden juhlinnan päättymistä", sanoo Snellmanin vientivastaava

Söin täällä: Suomalainen hevonen tekee viimeisen palveluksensa herkkusuun lautasella